Tak til musik-støtte sponsorer

Nyheder

Medlemsbrev 15.oktober 2019
Nyhedsbrev - 8.juli 2019
Nyhedsbrev 15.dec. 2018 - Julebillet
Medlemsbrev 16.oktober 2018
Nyhedsbrev 24.maj 2018
Nyhedsbrev 29.nov. 2017 - Julebillet.
Medlemsbrev oktober 2017
Nyhedsbrev - 22.juni 2017
Nyhedsbrev -19.februar 2017
Nyhedsbrev 30.11.2016 - Julebillet

Nyhedsbrev

Billetter

Billetpris kr. 550,00 excl. gebyr.
 

Maribo Turistbureau åbningstider for køb:
Banegårdspladsen 11.
Tlf.: 54 78 04 96.

Hverdage: 09.30 - 17.00.
Lørdage  : 10.00 - 14.00.

 

Årets Bands & solister næste festival...

 

Vil ske løbende, når aftaler er indgået!

 -

 
 

DOC HOULINDS REAL NEW ORLEANS STYLE JB

Orkesteret består af yngre og ældre musikere, hvor Doc Houlind er tidligere PAPA BUE musiker. Alle med en fælles interesse for enkelte tidlige Papa Bue numre samt den tidlige New Orleans jazz, som den f.eks. blev præsenteret af de største amerikanske orkestre, der var med til at skabe revival jazz perioden, der udgjorde jazzboomet i 60’erne og 70’erne i Europa. Her tænkes bl.a. på Kid Ory’s og Louis Armstrongs Bands, hvor der inspireres til mere solistiske præstationer og så især George Lewis orkestre med fantastisk ensemblespil i form af rytmisk tailgate basunspil flettet sammen med klarinetspring fra højde til dybde rundt om melodisk dynamisk trompetspil. Endelig har orkesteret fundet idealformationen til sådant sammenspil, og hvor alle i orkesteret uden undtagelse har samme indstilling og musikalske opfattelse og som kunne skabe Traditionel Jazzmusik af højeste klasse. Dette projekt synes at være lykkedes over alt forventning, idet klubberne og festivalerne virker begejstrede og orkesteret har musikalsk glød i øjnene. Alt dette kunne dog ikke lykkes uden den kompakt swingende rytmegruppe med miss Sweet Purnell i form af Lis Krøyers nydelige kvindelige skikkelse og med Doc Houlind på trommer tidligere kendt fra Papa Bue og Sammy Rimimngtons bands og med banjo og bas i en rytmegruppe, der sammen giver et herligt karakteristisk up-beat, og repertoiret er lige fra ren New Orleans og nyere Armstrong til de bedste Papa Bue Hits. Efterspurgt over det ganske Europa er orkesteret nu blevet - og er regelmæssigt repræsenteret ved festivalerne i Ascona (CH), Rapperswil (CH),MEILEN (CH), Gent-brygge (BE), Haugesund (N), (SV), ALLINGSÅS (SV),Maribo JF (DK), FEMØ JF(DK) og TUNØ JF(DK) plus GÖTEBORG og HELLEVIK JF i Sverige samt FRENCH QUARTER Festivalen i New Orleans og i berømte PRESERVATION HALL, hvor musikken blev til orkesterets trediesidste CD. – Se også www.dochoulind.dk 

 
 

Carling Family Orchestra (S)

Gunhild Carling og Carling-familien er et enestående svensk band. Deres talent spænder over 3 generationer, og alle familiemedlemmer spiller hver især på adskillige instrumenter, danser, synger og har bragt nyt liv til den klassiske Vaudeville-stil. Deres specialitet er hot og energisk jazz fra de levende, brølende 1920’ere. Carling-familien har turneret over det meste af verden, og vi ser frem til deres optræden i Maribo.

 
 

Ragged Men

fyrer op under fødderne på publikum, uanset hvor de spiller. De har hurtigt vundet et ry som en af de hotteste traditionelle jazzgrupper i dag. Deres unikke tilbagelænede stil, der er solidt baseret i vintage blues, jazz og gospel fra det dybe syd i USA og byen New Orleans, løfter publikum fra stolen og får dem til at bevæge sig! Blæser sektionen består af nogle af Europas fineste solister, der har spillet sammen med nogle af de største navne i branchen, mens rytmesektionen er blevet kendt som en af de strameste. Det hele krydres med deres ungdommelige energi ... ja, bare lyt!! på deres tidligere navn, The Revivalists, som stort set har spillet på alle større traditionelle jazzfestivaler eller klubber i Europa, såsom Riverboat Jazz Festival i Silkeborg, Danmark.

Line-Up: Coos Zwagerman trumpet / vocals, Floriaan Wempe sax, Jaap de Wit double bass, Hans Mantel banjo, Jaap de Wit jr. drums

 
 

Dixie For You feat: Jack Andersson

Det populære og velkendte DK/SE jazzband Dixie For You har til Maribo Jazzfestival 2020 inviteret den kendte trompetist Jack Andersson (JA)med på scenen. JA er kendt fra bl.a. Jazzinjacks og A tribute to Papa Bue og har stor erfaring indenfor den Trad. Jazzmusik . Og krydret med Dixie For You, bliver det en blanding at New Orleans- Dixie Trad. Jazz, med masser af sang- soloer og sjove indslag. Se evt. facebook. com/ dixieforyou

 
   FLYING JAZZMAN QUINTET  

Flying Jazzman Quintet, Jazz der swinger... Efter at have været sidemand for amerikanske og danske jazzikoner igennem flere år, valgte pianisten og crooneren Jan Nielsen i 2016 at sammensætte sit eget band, under navnet Flying Jazzman. Bandet spiller gedigent swingende jazz inspireret af pianisterne Nat King Cole, Oscar Peterson, Errol Garner og Gene Harris. Jan Nielsen, Flying Jazzman, der i en længere årrække boede i USA, har spillet gigs i New Orleans samt været fast musiker i en gospelkirke i det sydlige Alabama.

Håndplukkede musikere der elsker at spille... Repertoiret veksler mellem New Orleans og swing, og numre der er nyere end 1940’erne bliver spillet i den gode gamle stil. Bandet og deres swingdanserepertoire er siden 2017 afprøvet med nogle af Danmarks bedste swingdansere til stor glæde og tilfredshed. Kendetegnet for musikerne er deres kærlighed til swingmusikken og de gode gamle jazzstandards. Line up: Jan Nielsen, piano & vokal Ole Ulvedal, kontrabas Søren Pedersen, trommer Jesper Riis, trompet Mads Rahbek, saxofon/klarinet

 

 

DEBORAH HERBERT & JAZZKOMPAGNIET

JAZZKOMPAGNIET har været en slags husorkester på Femø Jazz Festival de sidste 30 år…

I år har de spillet bl.a. på Dresden Jazz Festival, Riverboat Jazz Festrival i Silkeborg, Copenhagen Jazz Festival og igen igen på Femø Jazz Festival, sammen med DEBORAH HERBERT til jazzfest i Skt. Jørgens Jazzklub i Næstved.

Besætning i Maribo Domkirke:

Tommy Niemand, trompet – Bente Dittloff, tenorsax – Christian Wolff, bas – Lars Hallgren, piano – Nis Smitti Schmidt, trommer –

Og DEBORAH HERBERT, vocal…

Deborah Herbert er en kunstner af sangen. 
Gennem hendes lunge toner, bred vifte,
sjælfulde stylinger, charme, humor, kærlighed
til liv og musik; hun forvandler, underholder
og plejer sit publikum. Inspireret af Bessie
Smith, Louie Armstrong, Billie Holliday, Sarah
Vaughn, Ella Fitzgerald, Mahalia Jackson, Miriam
Makeba, Aretha Franklin, Chaka Khan, Judy Garland,
Bob Marley, Janice Joplin og Betty Carter.
Deborah er unik sanger af magt og kærlighed, lige fra hjertet
 
  KENN LENDING & HANS KNUDSEN

Siden starten af 1980’erne har KENN LENDING(guitar/vokal) og HANS KNUDSEN(piano/vokal) bl.a. optrådt som duo ved  diverse koncerter  ud over deres faste bands som er henholdsvis KENN LENDING BLUES BAND og HANS KNUDSEN JUMP BAND.

Sammen har de dyrket en fælles kærlighed til BLUES og blues-relateret musik, og begge har gennem årene optrådt og indspillet med mange legendariske blues-og jazznavne, f.eks. New Orleans-legenderne CHAMPION JACK DUPREE og LILLIAN BOUTTE.

Som duo tager Kenn og Hans på en personlig måde den klassiske guitar/piano- bluestradition op med et “touch” af jazz og andre beslægtede genrer. Det skulle borge for en herlig bred bluesspektret oplevelse med to af de mest kende danske bluesfortolkere, der er vokset frem specielt omkring Danmarks blues-arnested MOJO i København.

 
  AK & All That Jazz.  

Sangerinden Anne Kristine’s vokal er klart farvet af kærligheden til de “store amerikaner”, Ella Fitzgerald , Diana Krall, Nathalie Cole, Anita O`Day m.fl. Med en meget nærværende og varm udstråling, samt stor professionalisme, lykkes det oftest AK, at skabe en yderst intim stemning, hvor den uomtvistelige musikalitet og det gode showmanship er garant for en fed musik oplevelse. Repertoiret bærer præg af en rigtig New Orleans Gumbo - Hot & Sweet - musik med intensitet og spilleglæde, swing, latin og ballader. AK & all that Jazz er også 2 af de mest skattede og benyttede solister på den hjemlige scene. Henrik Bolberg er uden tvivl, en af de absolut førende trompetister i Europa, hvilket hans cv samt diskografi i den grad også vidner om. Han er et scoop, for et hvilket som helst orkester, soloerne er altid af højeste standard. Den store kærlighed til de gamle mestre fornægter sig ej heller. Niels “Flipper” Stuart er, med sine mere end 50 år på den danske jazz scene, “Still Going Strong”. Med sit Zoot Sims inspirerede spil, evner han som Bolberg, at sætte sit helt eget præg på musikken. Rytmegruppen: Marko Martinovich, Marc Davis og Bjørn Otto, har fungeret som akkompagnement bag nationale og internationale solister i et utal af sammenhænge, og samtlige medlemmer af orkesteret har spillet, samt indspillet på kryds og tværs igennem de sidste 30 år. Sammen med AK nyder de i denne konstellation, at spille “klassikerne” i egne arrangementer, med indforstået nærvær og glæde. AK & and all that Jazz har spillet på bl.a Copenhagen jazz festival, Århus jazzfestival, Snakecity jazz festival, Krøgers have, jazzbrunch i Den Kgl. Operaen, samt Nyhavn Sct. Hansaften. Har gæstet diverse Jazzklubber bl.a Valby jazz klub, Gladsaxe, Long John jazz klub, Charlie Scott, Viften i Rødovre, Palæbar m.fl.

 
   

TOBACCO ( DK )

Musikalsk jambalaya

Tobacco debuterede på festivalen i 2013 med godter fra den amerikanske musiktradition: Country, blues, spirituals, ragtime, zydeco og "goddamnhillbilly". De mixes og smages til med energisk sceneoptræden, 5-stemmigt kor og pumpende lokomotivrytme.

Tobacco har udgivet tre albums og et nyt live-album; det er optaget på Kayak Bar under Copenhagen Bluesfestival 2016. 

Bluesnews.dk: ”Tobacco på kajener et ægte live-album – lyden virker rå og ubearbejdet, og pladen emmer af koncertstemning. Tobacco fyrer den af i et ofte hæsblæsende tempo med fine instrumentale præstationer undervejs fra alle medvirkende. Det er en fest at høre det veloplagte samspil mellem banjo, vaskebræt, klaver, guitar, kontrabas m.m., og pladen gør det godt som dokumentation af, hvad der må have været en forrygende koncert på Kayak Bar midt i København.”

 

Morten Elmentoft Hansen: Sang og guitar
Sine Bach Rüttel: Banjo og kor
Ronni Øhlers Hauptmann: Vaskebræt og kor
Rasmus Nissen: Kontrabas og kor
Jesper Andersen: Klaver, harmonika og kor 

 
   JAZZ FIVE Jazz Five blevet grundlagt i 1996 og har siden spillet over 1000 koncerter lige fra British Columbia over Bornholm til Sydkorea i 2013. Hvad enten der er tale om festivaler, jazzklubber eller andre spillesteder, udstråler bandet altid overvældende spilleglæde. Som en storswingende og sveddryppende festmaskine, inviterer Jazz Five lytteren med til Mardi Gras i New Orleans og leverer et show i topklasse. Med to saxer i front, energisk rytmegruppe, stærkt overophedet blues piano og syngende trommeslager, giver Jazz Five alt de har med en indlevelse og overbevisning man sjældent ser. Publikum hives automatisk op af stolene og efterlader ikke tvivl om, hvor festen finder sted og hvem der er forgangsmænd.Jazz Five blevet grundlagt i 1996 og har siden spillet over 1000 koncerter lige fra British Columbia over Bornholm til Sydkorea i 2013. Hvad enten der er tale om festivaler, jazzklubber eller andre spillesteder, udstråler bandet altid overvældende spilleglæde. Som en storswingende og sveddryppende festmaskine, inviterer Jazz Five lytteren med til Mardi Gras i New Orleans og leverer et show i topklasse. Med to saxer i front, energisk rytmegruppe, stærkt overophedet blues piano og syngende trommeslager, giver Jazz Five alt de har med en indlevelse og overbevisning man sjældent ser. Publikum hives automatisk op af stolene og efterlader ikke tvivl om, hvor festen finder sted og hvem der er forgangsmænd.  

 

The Vooo Ca Ray Band/feat Greggory Boyd (vokal)

Blev  dannet af pianist og sanger Emil Otto i 2017 og er blevet foregangsmænd for den nye ungdomsopblomstring af New Orleans musikken først i Århus og nu hele landet, og her med fantastiske vokalist G. Boyd, der spænder over jazz, soul, funk og gospel, så grunden er lagt til en musikalsk oplevelse af de helt store som sådan har begejstret det unge publikum.

 

 

Adrian Cox Quintet (UK)

Den unge engelske Klarinettist Adrian Cox er det store klarinet hit nu i Europa, har spillet med mange forskellige musikgenre. Adrian Cox har formet denne faste kvartet til at repræsentere sin vidt spændende genre og henter sin inspiration i New Orleans klarinettisterne George Lewis og Edmond Hall. Det bliver hot og flot musik.

 

 

Doc Houlinds New Orleans Style JB 

featuring New Orleans trompetisten Gregg Stafford. Som er sidste repræsentant for den originale New Orleans tradition som blandt andet  Percy Humphrey og Louis Armstrong var eksponenter for, med sin drivende melodiske stil, der passer godt til Doc Houlind bandets originale New Orleans-beat og rytme.

 

 

Creole Catz

Meget populært dansk, festligt jazzorkester, med masser af boogie numre a la Louis Prima og Louis Jordan numre plus danske evergreens.

 

 

Dixie For You 

featuring Jack Andersson. Sveriges kendte Louis Armstrong fortolker og i Danmark kendt fra Papa Bue Tribute. Her med Dixie For You - god traditionel Dixieland jazz med vokal og sjove indslag.

 

 

Paul Harrison

Den kendte og yndede engelske traditionelle klarinettist Paul Harrison præsenterer her gæsterne, banjoist Sean Moyses fra England og ”vores” svenske velspillende til forrygende trombonist Niklas Carlsson fra Second Line JB med sin kendte performance.

 

 

FLYING JAZZMEN

New Orleans streetbandet Flying Jazzmen -udløber af bandet Brass lavour- her med streetmusic og funkjazz netop for at markere festivalens nylige medtagen af også yngre jazzstilarter.